Serie overzicht

Judge Advocate General

Jag start op 23 september 1995 op de zender NBC met in de hoofdrollen Lieutenant Harmon Rabb Jr. “Harm” (David James Elliot) en Lieutenant j.g. Caitlin Pike (Andrea Parker).
Lieutenant j.g. Caitlin Pike werd vervangen door Lieutenant j.g. Meg Austin (Tracey Needham) in de 2e aflevering. Gedurende het seizoen worden er meerdere nieuwe personages geïntroduceerd: Admiral AJ Chegwidden (John M. Jackson) en Commander Allison Krennick (Andrea Thompson).

De kijkcijfers vallen tegen en de serie wordt voor het einde van het 1e seizoen gecanceld. De laatste aflevering ‘Skeleton Crew’ is bij herhalingen pas voor het eerst uitgezonden.
De zender CBS ziet toch mogelijkheden in de serie en op 3 januari 1997 start een verkort 2e seizoen met 15 afleveringen. Met een vernieuwde cast krijgt de serie een nieuwe start.
Lieutenant Austin en Commander Krennick verdwijnen uit de serie en de nieuwe personages Major Sarah MacKenzie “Mac” (Catherine Bell) en Lieutenant j.g. Bud Roberts (Patrick Labyorteaux) worden geïntroduceerd. In seizoen 2 verschijnt ook Ensign Harriet Sims (Karri Turner) als een van de personages die regelmatig terugkeert in de serie.

Na de aanslagen van 11 september 2001, worden er in de serie verhaallijnen over de strijd tegen terrorisme verweven.

De cast blijft in de loop van de seizoenen hetzelfde. Liefde en relaties groeien in de serie, maar een relatie dus Harm en Mac lijkt geen kans te maken.
Aan het einde van seizoen 9 neemt Admiral Chegwidden afscheid en neemt Major General Cresswell (David Andrews) zijn plaats over.

In 2005 besluit David James Elliott “Harm” de serie te verlaten, nadat bekend is geworden dat hij geen nieuw contract zal krijgen.
In het 10e seizoen worden daarom een aantal nieuwe personages geïntroduceerd, om het einde van de serie te voorkomen.
Later besluit CBS de serie toch te staken en komt er na 10 jaar dan toch een einde aan de serie.

In de laatste aflevering krijgen Harm en Mac elk een andere post toegewezen. Harm de post Force Judge Advocate Europe in Londen en Mac de post Commander Joint Legal Services Southwest in San Diego.

Als het moment van afscheid nadert bekennen ze hun gevoelens voor elkaar en besluiten ze te trouwen.
De serie eindigt met het opgooien van de munt, wie ontslag neemt bij de marine.

De afloop …